Heerlijk genieten in het mooie Spanje

paella gerechten

Denk je aan Spanje, dan denk je aan zon, zee, strand, paella gerechten en het overwegend heerlijk Mediterrane klimaat. Het land biedt een juiste mix van ontspanning en avontuur. Of je nu gaat voor de prachtige stukjes natuur en bezienswaardigheden die het land rijk is of dat je kennis wilt maken met de cultuur en de ietwat temperamentvolle bevolking, Spanje biedt alles wat je in een vakantie zoekt. Niet voor niks is Spanje dan ook al jaren een favoriete vakantiebestemming van veel mensen. 

Gastvrij genieten

Als er iets is waar Spanje om bekend staat, naast de parelwitte stranden, het stierenvechten en het rijkelijke aanbod van architectonische hoogstandjes, dan is het toch zeker wel de gastvrijheid. Het is hier dan ook op en top genieten, want waar je ook komt, overal zullen de Spanjaarden hun best doen om je welkom te laten voelen en hulp te bieden waar nodig. 

Verschil met Nederland

Naast het verschil in klimaat en cultuur is ook de manier van eten in Spanje anders dan wij gewend zijn. Eigenlijk meer het tijdstip, om precies te zijn. In de middag wordt er siësta gehouden en rond de tijd dat Nederlands gemiddeld Aan het avondeten zitten, is het in Spanje pas tijd voor een tussendoortje. Avondeten doen ze daar doorgaans pas na een uur of negen.

paella gerechten

De Spaanse keuken 

Dat de populariteit van het land als vakantiebestemming ook te maken heeft met het heerlijke eten dat ze daar hebben, zal je niet verbazen. De pure smaken gecombineerd met een diversiteit aan gerechten maken dat het eten alleen al genoeg reden is om dit land te bezoeken. Vlees, maar bovenal vis en zeevruchten worden hier veelal geserveerd met typisch Spaanse rijst. De meest populaire gerechten zijn dan ook paella gerechten. Doorgaans wordt dit gegeten volgens authentiek recept, maar vele variaties zijn mogelijk. Een goede bouillon mag echter nooit ontbreken. Ook tapas gerechten vinden hun oorsprong in Spanje. Van kleine, Spaanse tortilla’s tot gamba’s met knoflook, naar elke smaak zijn er tal van gerechten te vinden die je móet proeven als je naar Spanje gaat.