Nederland fietsland? klik hier om er achter te komen!

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Vooral in de grote steden pakken de mensen sneller de fiets dan de auto. Waarom fietst iedereen in Nederland zo vaak?

De redenen voor het vele fietsen

Er zijn meerdere redenen waarom de mensen in Nederland vaker de fiets gebruiken dan de auto. Op de eerste plaats kun je door te fietsen aan je gezondheid te werken. Zeker als je een hele dag op kantoor moet zitten, is het fijn om voor en na je werk een stuk te fietsen. Zo kun je wat makkelijker je hoofd leegmaken.

Door te fietsen kun je je vaak sneller verplaatsen dan met de auto. Dit geldt vooral voor de grote steden. Met een auto mag je niet elke straat in rijden. Met een fiets kun je je dus gemakkelijker verplaatsen.

Ook fietsen we vaak in Nederland omdat het hier zo gemakkelijk kan. Er zijn hier geen bergen. Nederland is een vlak land, dus je kan hier zonder al te veel moeite fietsen.

Ben je benieuwd hoe wij in Nederland omgaan met onze fietsen? klik hier!

Nederland telt 17 miljoen mensen en bij elkaar bezitten deze mensen 22 miljoen fietsen. Nederland heeft 32.000 kilometer aan fietspaden door het hele land en is daarmee koploper als fietsland. Nergens anders op de wereld vind je van die grote fietsenstallingen als hier. In ons land kunnen de fietsen niet meer weggedacht worden als transportmiddel.

Soorten fietsen

Er zijn veel verschillende soorten fietsen te koop. Het kan daardoor moeilijk worden om te kiezen. Je kunt je het beste eerst de vraag stellen waarvoor je de fiets voornamelijk gaat gebruiken. Wil je lange tochten gaan fietsen of gebruik je de fiets vooral voor kleine stukjes door de stad? Ga je ook iedere dag de kinderen naar school brengen op de fiets? Op deze manier kun je bepalen of een hybride fiets, een elektrische fiets, een stadsfiets of misschien zelfs een bakfiets het beste bij jou past.Klik hier voor veel verschillende soorten fietsen.

Een fiets kopen

Een fiets aanschaffen is niet iets wat je iedere dag doet. Soms heb je zo snel mogelijk een nieuwe fiets nodig. Als je oude fiets bijvoorbeeld kapot is. Of je bent van plan om wat sportiever te worden en langere tochten te maken. Neem niet te snel een beslissing en bedenk goed wat voor jou belangrijk is. Er zijn niet alleen meerdere soorten fietsen, maar ook nog eens veel verschillende merken. Waar moet je nu op letten?

Het is belangrijk dat je je goed laat informeren en dat je altijd eerst een proefrit maakt om zeker te weten dat de fiets bij jou past. Dan niet alleen een klein blokje om. Maak echt een rit van minimaal een uur. Veel winkels staan dit toe als jij echt serieus overweegt om tot de aanschaf over te gaan.

Bij het Zwarte Fietsenplan kun je terecht voor aan groot assortiment verschillende fietsen. Je krijgt hier de laagste prijsgarantie en daarnaast een goede service. En ook nog garantie op de fiets. De fietsen kun je thuis laten bezorgen of zelf ophalen in één van de winkels.