Wat valt er te doen in de Ardennen?

Het Ardennen gebied is een prachtig stukje natuur vlakbij Nederland. Als je op een leuke actieve vakantie wilt gaan, maar niet te ver van huis zijn de Ardennen een prime locatie voor een leuke week weg. Je bent in het buitenland maar toch nog dicht bij huis.

Activiteiten

Er valt enorm veel te doen in de Ardennen. Voor luie mensen die van passieve vakanties houden, is het wellicht geen leuke vakantie. De Ardennen zijn echt voor mensen die houden van beweging. Er is een eindeloos genot aan sportactiviteiten mogelijk. Al deze sportactiviteiten zijn georganiseerd door leuke en gemotiveerde mensen die uiteraard verstand hebben van zaken. Zij zullen ervoor zorgen dat je de activiteiten veilig kunt uitvoeren.

Abseilen:
Vanwege de mooie bergen kun je natuurlijk erg goed abseilen. Je begint hier boven op een berg. De instructeurs leggen je precies uit wat je moet doen. Ook zullen zij ervoor zorgen dat iedereen goed gezekerd is zodat ongelukken voorkomen worden. Zodra alles dubbel is gecheckt voor de veiligheid, kun je gerust abseilen van de berg.

Kajakken:
Een andere erg bekende sport in de Ardennen, is kajakken. Hierbij zit je alleen, of met zijn tweeën in een smalle boot met een peddel. Je gaat door wilde rivieren heen die door de Ardennen lopen. Door de stromingen is het lastig om je kajak recht te houden. Het is ook een erg zware sport maar wel super leuk. Voor de veiligheid heb je de keuze om een helm te dragen. Ook heeft iedereen een reddingsvest aan. Het is namelijk mogelijk dat de kajak omslaat.

Quad rijden:
Een verschrikkelijk stoere bezigheid in de Ardennen is het rijden van de quads. Dit is vooral super populair onder de jongeren. Je gaat in een groep met een begeleider mee op een quad. De begeleider rijdt voorop en zal de gehele route voorop blijven rijden.

Kampvuur
Elke avond zal er op een aangekondigde plek een mooi kampvuur worden gebouwd. Iedereen is welkom bij dit kampvuur. Het is erg gezellig om hier aan deel te nemen. Je zit in een gezellige groep mensen rond het vuur en deelt de verhalen die je die dag hebt meegemaakt tijdens de activiteiten.

Ook zijn er minder grote activiteiten te beleven in de laaggebergte. Zo is er een paintball baan en allerlei kabelbanen. Ook kun je natuurlijk erg leuke fietstochten houden. Al met al, je zult je nooit vervelen in de Ardennen.

Verblijf

Een hele fijne camping in de Ardennen is Outdoor Camping Barvaux, gelegen langs de rivier de Ourthe, net buiten Barvaux. Dit is een ideale startplek voor de vele, hierboven beschreven outdoor activiteiten.