De 3 mooie bezienswaardigheden die je moet zien!

Het waait vaak hard, het is koud en het regent; het is goed voor te stellen dat je af en toe de behoefte hebt om Nederland te ontvluchten. Een van de vakantiebestemmingen waar je een keer moet zijn geweest is Griekenland. In dit artikel lees je 3 mooie vakantiebestemmingen om je vakantie in Griekenland te vieren.

Waarom Griekenland?

De temperatuur uiteraard! Wist je dat Griekenland het warmste klimaat heeft van Europa? Met name op de eilanden heb je volop zon. Over eilanden gesproken: Griekenland heeft meer dan vijfduizend eilanden met mooie bezienswaardigheden. Zo is het zeker aan te raden om een keer naar Santorini te gaan. Verder is het de moeite waard om de Griekse keuken te proberen. Ik bedoel daarmee niet een patatje gyros, maar bijvoorbeeld Keftedes, Spanakopita en Moussaka.

Athene

Athene is een must see! Zo vind je in de hoofdstad het Akropolis en Olympisch Stadion. Het Akropolis behoort zelfs tot één van de honderd wereldwonderen. Het is wel aan te raden om buiten het hoogseizoen te gaan, want de temperaturen kunnen flink oplopen. 

Lefkas

Wil je ontsnappen aan de drukte? Lefkas is een eiland waar je prima tot rust komt. De meeste toeristen gaan naar Athene of Kreta, terwijl je hier prachtige natuur hebt. Zo heb je op Lefkas mooie watervallen, opvallend groene natuur en leuke kleine dorpjes. De witte stranden zijn, met uitzicht op de rotsen, de moeite waard om te bezoeken!

Nafplio

Nafplio is tot slot een romantische bestemming om je vakantie in Griekenland te vieren. Het is zeker aan te raden om naar het uitzicht van kasteel Palamidi te gaan. Je moet bijna duizend treden voor beklimmen, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht! Begin je al zin te krijgen in vakantie? We kunnen nog duizenden woorden over Griekenland schrijven, maar je moet het gewoon ervaren!