Uitnodiging vaccinatie

Wanneer je klachten hebt kun je je laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar. Je kunt telefonisch een afspraak voor een coronatest maken. Een afspraak coronatest kun je online maken. Wil je telefonisch een afspraak maken? Wacht dan tot je de uitnodiging voor vaccinatie hebt ontvangen. Je krijgt een uitnodiging per post en daarin vind je het telefoonnummer. Voor een telefonische afspraak is het landelijke belcentrum van de GGD 7 dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur. Als je een uitnodiging voor vaccinatie van je huisarts hebt ontvangen, maak je een afspraak met je huisarts.

Kabinet verplicht mondkapjes

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet het dragen van mondkapjes Nederland verplicht. Dit advies geldt voor onder andere winkles, restaurant en theaters. Ook in het onderwijs (met uitzondering voor de basisschool) zijn mensen verplicht een mondkapje te dragen. Voor contact beroepen, geldt de regel dat zowel de professional als de klant het mondkapje moet opzetten. Dit zijn de kappers, nagelstylisten of bijvoorbeeld de rijinstructeurs. Ook bij de publieke binnenruimten zijn de mondkapjes verplicht. En dat zijn dan weer, winkels, musea, benzinestations, cafés, theaters en concertzalen.

Mondmasker kopen

Mondmasker tegen een eerlijke prijs kopen? Dan vind je op https://www.mondkapjes.be een groot aanbod aan mondmaskers. Ze verkopen online wegwerp maskers en stoffen mondkapjes voor prijzen die een stuk goedkoper zijn dan in de reguliere winkels.. De betrouwbaarheid van de webshop is heel belangrijk. Dus reden te meer om te kijken op https://www.mondkapjes.be.

FFP2 voldoet aan strenge eisen

Welke maskers zijn goed voor in het ziekenhuis, vraag je jezelf af? Medische mondkapjes kopen is ook eenvoudig. Heb je in een medische omgeving bescherming nodig bijvoorbeeld in een ziekenhuis dan heb je een FFP2 masker nodig. Dit masker beschermt niet alleen anderen, maar ook de drager tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit gezichtsmasker filtert dus deeltjes. Deze maskers zijn volgens Europese standaarden getoetst en moeten voldoen aan strenge eisen. Het FFP2 masker is te koop bij Nobraa.