De leukste ideeën voor een bedrijfsuitje (inclusief groepsaccommodatie)

Als je een bedrijf hebt met personeel in dienst, is het van het allergrootste belang om het personeel tevreden te houden. Het maakt even niet uit hoe je marketing gaat, je financiën eruit zien of hoe je R&D afdeling functioneert; het belangrijkste is dat je personeel tevreden is en goed functioneert. Als je dit voor elkaar hebt gekregen, dan pas kijk je naar de rest. Je personeel tevreden maken en houden is lastig, maar kan op vele manieren worden gedaan. Mocht je willen weten hoe je dit doet, lees dan vooral verder. Een van de manieren die zeer aan te raden is, is er eens op uitgaan. Een leuk bedrijfsuitje versterkt de band enorm en doet wonderen. Dit bespreken we dan ook in deze blog, inclusief de groepsaccommodatie die eventueel nodig is.

Paar dagen weg met een groepsaccommodatie

Als je het écht goed wil aanpakken, ga je er een paar dagen op uit met je team. Jullie gaan alleen maar leuke dingen doen. Van midgetgolfen tot aan uiteten; het komt allemaal voorbij in deze teambuilding week. Je team moet hier dan wel voor te porren zijn, iedereen moet het willen en niemand moet tegen zijn of haar zin meegaan. Ook heb je een goede groepsaccommodatie nodig. Een goede groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien. Een keukentje, voldoende slaapplekken (houd er rekening mee dat collega’s liever niet naast elkaar slapen) en voldoende badkamers. Zorg ervoor dat je een goede groepsaccommodatie vindt die ook een beetje gunstig gelegen is. Niet in de middle of nowhere, maar ook zeker niet midden in de stad. Mocht je dit gevonden hebben, boek dan ruim van tevoren. Anders loop je misschien de kans dat dit pareltje onder je neus vandaan weggekaapt wordt. 

Activiteitendag

Als je iets anders leuks wil dan een aantal dagen weg met een groepsaccommodatie omdat je dit niet ziet zitten of te duur vindt, kun je een dag vol met activiteiten doen. De meeste bedrijven organiseren een uitje in de vorm van een feest, etentje of een borrel. Dit kan en en moet anders. Organiseer eens iets echt origineels. Ga bijvoorbeeld ‘s ochtends met zijn allen voetgolfen, daarna lunchen, surfen op het strand en vervolgens een borrel met diner. Na het diner gaan jullie door naar een leuke bar of kiezen jullie ervoor om een game- of escaperoom te boeken. Dit zijn nog eens échte bedrijfsuitjes. Op deze manier krijg je iets leuks, gevarieerds. Iemand heeft altijd wel voorkeuren en als je kiest voor deze manier van een bedrijfsuitje zonder groepsaccommodatie, heb je altijd wel iets wat iemand leuk vindt. 

Afsluiter

De teksten in deze blog zijn uitsluitend ideeën voor een bedrijfsuitje. Een bedrijfsuitje met een groepsaccommodatie of een activiteitendag zijn leuk voor iedereen, maar het kan ook voorkomen dat je dit niet ziet zitten. Voel je dan ook vooral vrij om hier alleen inspiratie uit te halen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Joh, ik vind zo’n bedrijfsuitje met groepsaccommodatie voor 20 personen wel wat, maar ik wil wél in de middle of nowhere of juist in de stad.