Een composttoilet aanschaffen

composttoilet

Deze vakantie zijn wij van plan om een composttoilet aan te schaffen. Erg makkelijk en helemaal nu onze kinderen niet meer in de luiers zitten. Vaak kwam het voor dat er eentje midden in de nacht naar het toilet moest. Om dan in het donker naar de toiletten te moeten lopen over de camping was niet echt een pretje. Ondanks wij hier al jaren komen. Daarom hebben wij besloten om zo een droogtoilet aan te schaffen. Voordeel hiervan is dat het geen water verbruikt. De ontlasting en de urine worden apart opgevangen. Door dit op te vangen is het mogelijk om het te gebruiken voor het besproeien van planten.

Composteren dankzij de composttoilet

Het opvangen van de ontlasting is een ander verhaal. Het toilet die wij hebben aangeschaft vangt dit apart op. Hiervoor gebruiken wij dan ook afbreekbare compostzakken aangeschaft. Hiermee kunnen wij de ontlasting opvangen en een volle zak op de composthoop gooien.

Aangezien wij een vaste plek op deze camping hebben, hebben wij een eigen tuintje aangelegd. Hier hebben wij in een hoek een composthoop gemaakt. Zodra wij onze ontlasting hierop hebben gegooid gaat het proces in werking. De ontlasting gaat namelijk composteren, een proces waar het organische materiaal wordt afgebroken door bacteriën en schimmels. Door gebruik te maken van deze compost staan onze bloemen en planten in ons tuintje er prachtig bij.