Waarom een vakantiehuis aan het water?

Een vakantiehuis aan de Nederlandse kust of aan het binnenlandse water biedt voor veel mensen net even een extra stukje ontspanning. Klotsende golfjes tegen de kade, het gefluit van een meerkoet of in de verte het geronk van een vissersbootje. Een vakantiehuis aan het water laat weinig tot de verbeelding over: het is zeker geen alledaags genieten! Ontdekt de mooiste waterrijke locaties in Nederland of in het buiteland zoals Duitsland, Italië of Frankrijk.

Watersportliefhebbers
Dat een geschikte uitvalsbasis van groot belang is dat weet iedereen. Maar voor watersportliefhebbers is het zeker van groot belang dat u vanuit uw woning dicht bij de plaats bent waar u het liefst bent: op het water. Zeker wanneer u met groot materiaal eropuit trekt. De vakantiehuizen aan het water bieden u legio aan mogelijkheden: raften op een iets wilder reviertje, rustig kanoën in een moeras- of laagveengebied of windsurfen in een merengebied.

Bootje varen tijdens uw vakantie
Is bootje varen niet uw alledaagse bezigheid? Dan is uw vakantie de ideale periode om er heerlijk op uit te trekken op het water. Meedeinend op de golven komt u helemaal tot rust en geniet u volop van de flora en fauna om u heen. Waag u aan een vaart door de dorpsgracht of koers rustig over een uitgestrekt merengebied. Huur een sloepje of fluisterboot bij een lokale verhuurder en trek eropuit met uw eigen boot en boek een vakantiehuis met eigen aanlegsteiger!

Vissen vanuit uw vakantiehuis
Heerlijk vissen is voor veel mensen de ultieme manier van ontspannen. Gaat u op een visvakantie? Dan is een vakantiehuis aan het water wel zo makkelijk. Met de vakantiehuizen op heerlijkehuisjes.nl bent u ten eerste verzekerd van een leuk vakantiehuis, maar niet geheel onbelangrijk: vaak ook van een prima vislocatie! Of het nou gaat om een vakantiehuis in de buurt van een karpervijver of aan een doorstromend kanaal of riviertje: bij veel van onze vakantiehuizen gooit u zo uw dobber vanuit uw eigen tuin in het water. Een ideale provincie om lekker te kunnen vissen, doe je in Drenthe. Drenthe kent vele mooie afgelegen en rustige visvijvers. Voor de echte visliefhebbers is een vakantiehuis in Drenthe zeker iets aan te raden!

Kinderplezier aan het water
Wanneer u met uw gezin op vakantie gaat en zorgeloos van uw vakantie wilt genieten dan is niets belangrijker dan dat uw kinderen zich vermaken. Een vakantiehuis aan het water biedt hiervoor de oplossing! Terwijl de kinderen spatteren in het water, een kasteeltje bouwen op het zandstrandje of met een schepnetje kleine visjes proberen te vangen, komt u heerlijk tot rust in uw ligstoel. Kortom: een vakantiehuis aan het water biedt volop vermaak en vertier voor uw jonge reisgezellen en zo ook voor u!