Reisbestemmingen in Europa die je gezien moet hebben

Lees hier over plekken in Europa die u echt gezien moet hebben zoals het meer van Ohrid, grootste grottenstelsel in Portugal en Jotunheimen National Park. Europa is zo divers, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Er zijn eeuwenoude gebouwen, de diverse landschappen, de uitgestrektheid van de bossen en de overvloed aan supersteden die Europa zo uniek maken. Europa is een populaire toeristische vakantiebestemming voor mensen uit de hele wereld. Voor iedereen die niet de tijd heeft om uit te zoeken welke plekken zeker de moeite waard zijn, hebben wij hieronder een selectie voor u neergezet.

Meer van Ohrid

We beginnen met het meer van Ohrid in Macedonië. Het is eigenlijk verspreid over de landen Macedonië en Albanië en een van de oudste meren in Europa. Het bijna 300 meter diepe meer wordt ook wel “Macedonische zee” genoemd. Hier leeft de Ohridforel, een bedreigde diersoort. U kunt hier een prachtige vakantie of weekend plannen in de stad Ohrid met 45.000 inwoners of in het prachtig gelegen dorp Trpejca. Honderden flamingo’s in de Franse Camarque bezichtigen is een unieke ervaring. Dit is een paradijs voor dieren (en mensen). Meer dan 300 soorten trekvogels nemen pauze op het Franse platteland op weg naar het zuiden. De vulkanische woestijn van IJsland zal u niet teleurstellen. De actieve vulkaan Askja ligt naast een eigen meer te midden van een zwarte lava woestijnlandschap. De krater van Viti wordt ook wel de ‘hel’ genoemd. Dat komt doordat de vulkanische uitbarsting in 1875 zo sterk was, dat de weidegrond werd vergiftigd en een lange tijd een heleboel mensen moesten emigreren.

Grootste grottenstelsel in Portugal

Als u liever ondergronds gaat, kunt u goed naar Grutas de Mira de Aire. Dit is het grootste grottenstelsel in Portugal. Gedurende vele miljoenen jaren zijn er grotten, meren en kalksteen formaties gevormd in de onderwereld. Mocht u een verblijf in een hotel in Lissabon hebben geboekt dan is het zeer zeker de moeite waard om een dagtrip naar deze grotten te boeken. Voor mensen die van cultuur houden is Schotland een aanrader. Op de Schotse eilanden Lewis en Harris vindt u de magische stenen cirkels vinden, de “Standing Stones”. Ze zijn sinds 1999 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst toegevoegd. Het beroemde kasteel in het Albanese dorp Petrela in Albanië biedt u een prachtig uitzicht. Het ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tirana. In het middeleeuwse kasteel is ook een restaurant en in de zomer zijn er markten en verscheidene festivals. Ons eigen Texel met zijn stranden, zee, duinen en vuurtoren moeten we natuurlijk niet vergeten. Het eiland heeft naast 30 kilometer aan zandstranden, ook nog prachtige weilanden, duinlandschappen met historische windmolens, schapen en koeien, mooie markten en tal van restaurants en cafés. Fietsliefhebbers kunnen hier lekker vakantie vieren met kilometers aan fietspaden. Het is dan ook fantastisch om hier een verblijf te boeken in een chalet, bungalow of appartement.

Jotunheimen National Park

In het Jotunheimen National Park in Noorwegen ziet u met ijs en sneeuw bedekte bergen. Verder ziet u nog ontelbare meren, gletsjers en de twee hoogste bergen in Scandinavië. Met een beetje geluk komt u in dit unieke rotslandschap ook kuddes wilde rendieren, steenarenden en poolvossen tegen. De hoogste waterval in Noorwegen met een daling van 275 meter is tot nu toe gespaard gebleven voor het massatoerisme. Dit komt waarschijnlijk door de 2 uur durende tocht die u moet ondernemen om dit natuurlijk spektakel te bezichtigen. Wilt u hierheen dan is het het beste om een verblijf in Lillehammer te boeken. Al deze plekken zijn een unieke ervaring op zich en zijn zeker een bezoekje waard. U zult niet teleurgesteld zijn.