vliegtuig met zonsondergang

Er is een hele industrie ontstaan ​​om mensen van en naar luchthavens te krijgen. Deze verschillende vervoersmogelijkheden hebben elk hun eigen unieke voor- en nadelen, die hieronder worden uiteengezet om u te helpen de beste keuze te maken.

Treinen en bussen

De meest voorkomende openbaar vervoersopties om u naar de luchthaven te brengen, zijn treinen en bussen. Hoewel dit over het algemeen de goedkoopste opties zijn, kunnen ze onbetrouwbaar zijn en zit u vast aan de dienstregeling. Het openbaar vervoer begint vaak niet erg vroeg op de dag of gaat door tot diep in de nacht, waardoor deze alleen geschikt zijn voor een beperkt aantal vertrektijden.

Luchthavenshuttles

Een luchthavenshuttle is een meer verfijnde manier om op tijd op de luchthaven te komen voor het vertrek van uw vlucht. Deze diensten worden over het algemeen uitgevoerd met kleine minibusjes of bussen. U betaalt om bij u thuis te worden opgehaald en vervolgens naar de luchthaven te worden gebracht. Hoeveel u voor deze service betaalt, hangt af van hoe ver u van de luchthaven verwijderd bent. Ondanks dat ze goedkoper zijn dan een taxi, zijn shuttles nog steeds duurder dan het openbaar vervoer.

Het grootste nadeel van shuttles is dat ze nog steeds volgens een dienstregeling rijden, zij het een meer flexibele dienstregeling en dat het lang kan duren voordat je andere passagiers ophaalt voordat je aan je reis naar de luchthaven begint.

Taxi’s

Zoals u wellicht al weet, zijn taxi’s verreweg de duurste optie om naar de luchthaven te komen. Bovenop de vaak obscene tarieven voor taxi’s in Amsterdam, rekenen de meeste grote luchthavens ook een heffing bovenop alle taxitarieven, waardoor deze kosten nog verder stijgen. Dit zou eigenlijk je laatste optie voor luchthavenvervoer moeten zijn.

Gewoon rijden!

Geen van de bovenstaande opties is perfect, dus waarom niet gewoon in je eigen auto rijden? Veel mensen geven korting op deze optie vanwege de hoge kosten van parkeren op de luchthaven, maar dit is te vermijden. Er zijn veel onafhankelijke bedrijven in de buurt van de luchthaven die zeer betaalbare parkeermogelijkheden bieden. U kunt uw voertuig daar parkeren en zij zetten u af bij de terminal.

Dit geeft u de flexibiliteit om uw eigen voertuig te gebruiken om naar de luchthaven te komen en deze gemakkelijk te verlaten bij uw terugkeer.

Waar wacht je op?

De volgende keer dat u naar het vliegveld moet, overweeg dan serieus om zelf te rijden. Zelfs met de kosten van het parkeren van uw voertuig bij een beveiligd parkeerbedrijf, zult u zeer waarschijnlijk vooruit komen in kosten en gemak.

Bezoek de website van Valet parking Eindhoven voor meer informatie.